miercuri

La picnic cu Sun Food...

Am primit invitatia la concurs/ picnic de la Sun Food de mult timp. Dar de fiecare data cand ziceam gata, gatesc ceva bun si iesim la lac... vremea tinea sa ne strice planurile. Dar am reusit sa prind o zi fara ploaie si un apus superb saptamana asta. Ah, si sa nu uit! Mai aveti timp sa va inscrieti si voi in concurs! Mai multe detalii gasiti aici.





Bineinteles ca am pregatit retete care contin conserve Sun Food. Si pentru ca ador sa servesc mancarea in borcane ( o ciudata, da, stiu! ) nu am ratat ocazia, pentru ca nu-i asa, daca nu la picnic, atunci unde? :)



Am fiert la repezeala niste cartofi noi absolut minunati, i-am transformat in salata cu ceapa ( cum altfeeel? )
si am asezat in straturi in 3 borcane ( unul de persoana ) porumb de la Sun Food, un strat de rosii, salata de cartofi si un strat de castraveti. Voi puteti pune si alte minunatii plus dressinguri dupa pofta inimii. Eu as fi vrut si niste fasole rosie dar o privire in camara m-a calmat... Am inchis borcanele cu capac si am legat tacamurile cu sfoara.


De savurat le-am savurat la fel de repede cum le-am pregatit :)


Unii dintre noi se grabeau sa termine mai repede si sa ajunga la desert :D

Oh da, am pregatit si bagels, dupa reteta asta.  Proaspete si delicoase, au avut mare trecere, dupa cum vedeti :)






Cat despre desert, ei bine de foarte mult timp am vazut pe pinterest cupcakes in cornet de inghetata. Dupa indelungi cautari am gasit unele plate si am trecut la treaba:

Cupcakes cu ananas, lamaie si cocos

Ingrediente (12 bucati );

- 100 g zahar brun
- 100 g unt moale, la temperatura camerei
- 200 g faina
- 1 praf de copt
- 2 oua mari
- o conserva ananas bucati Sun Food
- 2 linguri coaja de lamaie confiata taiata fin
- 12 cornete pentru inghetata,
- nuca de cocos pentru decor



Preparare:

Intr-un bol adanc mixam bine ouale , untul si zaharul. Apoi adaugam coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Mixam energic pana rezulta un aluat curgator. Incorporam apoi ananasul ( pastram 12 bucati pentru decor ) taiat in cubulete mici ( siropul de la ananas il pastram ). Cu ajutorul unei cupe pentru inghetata punem aluatul in cornete fara sa apasam foarte tare. Le dam la copt la 180 de grade pentru 15-20 minute, pana se rumenesc frumos. Pentru a sta mai usor in cuptor eu le-am pus in tava de briose :)

Dupa racire inmuiem usor fiecare cupcake in sirop de ananas si le presaram cu nuca de cocos. Decoram cu o feliuta de ananas si o tepusa decorativa :)

Bineintelesc ca voi puteti sa decorati cupcake-urile cu o crema delicoasa, asa cum planuiam si eu sa fac. Bine insa ca mi-a venit mintea la cap , in masina era sa se rastoarne toate pe mine si daca aveau crema nu eram o imagine prea placuta... :)

Si musai sa le serviti in ziua cand le preparati altfel cornetul se inmoaie usor si nu mai e la fel de crocant si aratos.





Voi ati petrecut frumos in natura vara asta? :) 

Sa aveti o seara linistita, sper sa ne citim curand ;)
Carmen

Cititi mai mult >>