Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie 24, 2013

Zacusca de fasole boabe

Posibil sa fie asta ultima reteta de conserve pe anul asta. Desi ma bate un gand sa pun si ceva muraturi, sa vad ce imi iese in cale sau in gradina, dupa caz... Despre zacusca asta pot doar sa va spun ca e absolut delicioasa! Preferata mea! Atat de aromata si consistenta, o bunatate! Ingrediente ( 13-15 borcane de 370 ml ) : - 800 ml ulei - 1 kg fasole boabe fiarta si strecurata - 3 kg gogosari rosii - 10 cepe foarte mari - 500 ml bulion - sare, piper si foi de dafin dupa gust Preparare: Spalam gogosarii. Ii punem la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem. Intre timp curatam ceapa, o spalam si o tocam fin, preferabil prin masina de tocat sau blender. O calim 2 minute in ulei.Gogosarii copti ii lasam 10 minute la racit si ii curatam de pielita si seminte. Ii taiem fasii sau ii tocam, dupa gust. Mie imi plac si feliute asa ca doar jumatate ii toc. Fasolea deja fiarta o impartim in doua. O parte o dam prin masina de tocat si o parte o punem in