Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din august 13, 2013

Dulceata de piersici cu putin zahar

Luna asta am mancat zeci de kilograme de piersici, le-am facut suc sau le-am pus in dulceata si compot. Cum de compot nu ne-am atins inca o sa va vorbesc despre dulceata care e absolut minunata! Aromata, parfumata si duuulce fara prea mult zahar. Defapt cu atat de putin zahar ca unii ar zice ca nu-i dulceata ;) Ingrediente pentru 24 borcane de 370 ml : - 12 kg piersici coapte dar ferme, spalate bine si curatate de samburi - 1,5- 2 kg zahar Preparare: Am procedat ca si la  dulceata de visine cu cirese   . Adica am pus fructele taiate in doua intr-o ala incapatoare ( sa ramana spatiu suficient cand se umfla si face spuma dulceata ) si le-am dat la cuptor pentru 2 ore din momentul in care au inceput sa boloboroseasca. Musai la foc mic si amestecati la fiecare 20 de minute. Daca se prinde dulceata pe marginile de sus ale oalei nu-i bai, doar nu razuiti ca sa ajunga in dulceata treaba aia cam prea caramelizata! Cand si-a schimbat dulceata culoarea o luam sus pe plita si