marți

Dulceata de piersici cu putin zahar

Luna asta am mancat zeci de kilograme de piersici, le-am facut suc sau le-am pus in dulceata si compot. Cum de compot nu ne-am atins inca o sa va vorbesc despre dulceata care e absolut minunata! Aromata, parfumata si duuulce fara prea mult zahar. Defapt cu atat de putin zahar ca unii ar zice ca nu-i dulceata ;)



Ingrediente pentru 24 borcane de 370 ml :

- 12 kg piersici coapte dar ferme, spalate bine si curatate de samburi
- 1,5- 2 kg zahar



Preparare:

Am procedat ca si la dulceata de visine cu cirese  . Adica am pus fructele taiate in doua intr-o ala incapatoare ( sa ramana spatiu suficient cand se umfla si face spuma dulceata ) si le-am dat la cuptor pentru 2 ore din momentul in care au inceput sa boloboroseasca. Musai la foc mic si amestecati la fiecare 20 de minute. Daca se prinde dulceata pe marginile de sus ale oalei nu-i bai, doar nu razuiti ca sa ajunga in dulceata treaba aia cam prea caramelizata!
Cand si-a schimbat dulceata culoarea o luam sus pe plita si adaugam zahar dupa gust, cat sa fie un pic mai dulce decat ati vrea sa o puneti pe paine, zaharul mai intra si in bucatile de fructe si nu vrem sa avem o dulceata de piersici prea acra dar nici numai zahar. Eu am pus 1,5 kg zahar dar am avut noroc de piersici foarte dulci.
Dupa adaugarea zaharului mai dam pe plita cateva clocote si pregatim borcanele dupa cum am povestit aici.
Dupa punerea in borcane o lasam sub paturi sa se raceasca lent si cam dupa doua zile ne putem bucura de cea mai delicioasa dulceata ever! :) Abia astept sa fac niste clatite si sa profitam de un borcanel :))




O seara placuta, dragii mei!
Carmen

PS : Ce ati mai pus voi la borcan? Eu am pus pe langa dulceata si 21 de borcane de rosii cuburi si planuiesc saptamana asta sa mai pun pe masura ce se coc rosiile in gradina :) Urmeaza zacusca si alte bunatati dar sunt curioasa voi ce minunatii mai capturati in borcane :)
Cititi mai mult >>