Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din mai 28, 2013

Paste de casa/ Taitei de casa

Cu muuuult, mult timp in urma am fost intrebata cum fac taiteii de casa. Pentru ca da, de 5 ani nu consum alti taitei din comert, ii detest :) Si pentru ca la momentul respectiv am explicat destul de sumar am zis ca-i cazul sa documentez totul pas cu pas :) Pentru inceput, avem nevoie de oua proaspete, daca-i posibil de tara si de faina de calitate. Eu am folosit una  semi neagra. Si mai avem nevoie de o masina de paste, dar nu-i musai :) Cantitatile sunt in functie de necesitate. Pentru o oala cu supa de 3 litri eu fac taitei din 2 oua de dimensiune medie si faina cat cuprinde. Stiu ca nu prea e apreciata faza asta dar din moment ce ouale au dimensiuni diferite ar fi greu sa dai cantitati exacte la faina. Plus ca poate depinde cantitatea de faina si de umiditatea din aer, inclusiv din faina :) Asadar, dupa ce am stabilit de cati taitei avem nevoie, ne apucam de treaba. Atentie! Puteti pune taiteii la uscat si sa ii pastrati pentru cateva saptamani! Eu mereu fac portie dubla pe