Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din aprilie 8, 2013

Chifle graham

In fiecare zi fac paine neagra dar cand ne saturam de ea apelez la chifle, toata familia le iubeste si sunt tare simplu de facut :) Plus ca-s perfecte pentru pachetelul de la gradi ;) Ingrediente ( 12 chifle ): - 300 g faina graham - 180 g faina pentru paine - 30 g drojdie proaspata - 1 lingurita zahar - 250 ml apa calduta - 2 lingurite sare ( eu am pus doar una ) - 2 linguri ulei Preparare: Punem faina intr-un vas adanc, facem o gropita la mijloc in care adaugam drojdia frecata cu zaharul, apa si putina faina. Lasam maiaua obtinuta la crescut pentru 15 minute. Dupa trecerea celor 15 minute incepem sa framantam aluatul, adaugam sarea si incorporam bine uleiul. Trebuie sa rezulte un aluat neted, nelipicios si bine framantat :) Lasam aluatul la crescut, acoperind vasul cu un prosop pentru o ora. Dupa dospire impartim aluatul in 12 bucati, modalam niste bilute si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unde le mai lasam la crescut alte 25-35 minute.