luni

Supa crema de dovleac

Azi am dat peste dovlecii din camara, pusi la pastrare si ma gandeam ce sa mai prepar din ei. Ei, si cugetand eu asa mi-am dat seama ca reteta asta de supica inca nu a vazut lumina internetului...
Am facut-o cu ceva timp in urma, curioasa sa vad daca bostanul imi place si-n supa, dupa ce am fost maxim incantata de el in chec :)
Si daca va plac supele dulci, nu-i cale sa nu o preparati pe asta, musai cu niste crutoane cu usturoi deasupra ;)



Ingrediente ( patru portii):

- 1 ceapa medie
- 1 catel de usturoi
- 200 g cartofi
- 400 g pulpa de dovleac
- 1 ardeu galben, eu nu am avut si am pus putina pasta de ardei, cu riscul de a-i strica culoarea :)
- 2 linguri de unt
- 800 ml supa de legume
- sare, piper, putina nucsoara rasa

Preparare:

Se curata legumele, se taie cubulete toate. Se caleste in unt ceapa si usturoiul cateva secunde, dupa care se adauga restul legumelor, se stinge cu supa, se condimenteaza usor si se lasa la fiert cca. 15-20 de minute, pana e fiert dovleacul si cartoful bine.
Se paseaza cu blenderul vertical iar daca o vreti mai subtire mai adaugati supa de legume, condimentati daca mai e nevoie si o mai dati in clocot nitel.
Cum am zis, niste crutoane usturoiate alaturi si poate niste seminte de dovleac si gata supica! :)

Pofta mare!
Carmen
Cititi mai mult >>