Treceți la conținutul principal

Tarta cu branza dulce, lamaie si ciocolata

Pe vremea asta parca nu prea am pofta de nimic, daramite de gatit si copt. Cu toate asta o fac des, ca doar nu o sa pun familia la dieta, nu? :) Ei bine macar incerc sa termin totul cat mai repede ca sa fiu sigura ca nu sare temperatura din bucatarie de 25-26 de grade si risc sa ma sufoc...
Si cand pofta de dulce loveste rau stiti voi deja ce ma salveaza? Tartele, coreeeect! Doamnelor si domnilor, va prezint noua favorita:


Ingrediente blat:

- 5 linguri faina
- 3 linguri apa rece
- 3 oua
- 6 linguri zahar
- 2 linguri rase cacao
- 2 lingurite praf de copt stins cu otet sau zeama de lamaie
- putin unt pentru uns tava

Ingrediente crema si topping:

- 200- 300 g branza dulce proaspata 
- 2 linguri unt
- zahar dupa gust
- sucul  de la o lamaie medie
- o jumatate lingurita coaja rasa de la lamaie
- 100 g ciocolata cu lapte
- 2 linguri smantana dulce 


Preparare:

Separam ouale. Batem albusurile un minut cu apa, adaugam zaharul si batem totul spuma tare. Adaugam peste galbenusurile frecate cu praful de copt stins, amestecam fin si adaugam in ploaie faina amestecata cu cacao. Nu amestecam prea mult ca sa nu scoatem aerul din albusuri. Punem compozitia in tava de tarta unsa cu unt si dam la cuptor pentru cateva minute! Se coace foarte repede, aveti grija!
Dupa coacere o lasam 2 minute sa se raceasca in tava si pe urma o rasturnam pe platoul pe care planuim sa o servim.

Pregatim crema. Batem branza cu un mixer sau furculita impreuna cu untul, zeama si coaja de lamaie si zahar dupa gust. Eu am pus doar o lingura pentru ca imi place mai acrisoara plus ca e si ciocolata duuuulce :)
Crema obtinuta o intindem pe blatul racit. Topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu smantana de frisca si o intindem peste crema de branza. Lasam tarta juma' de ora la rece si pe urma ne bucuram de cea mai faina si racoroasa chestie! :)

Eu in timp ce o pozam nu m-am putut abtine sa nu gust. Si-am toooot gustat...

Stiti de unde mi-a venit ideea? De la faimosul baton Dots pe care-l ador dar il evit din cauza prostiilor din el...

Abia astept sa va arat micile nimicuri cumparate azi, dar ma cam zoresc baietii sa mergem in camp si sa ne jucam cu noul boomerang, asa ca ne citim saptamana viitoare ;)

Un sfarsit de saptamana cat mai fain, dragii mei!
Carmen

PS: Ce faceti in weekend? :)

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar