Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie 19, 2012

Baigli cu mac

Am facut cozonacelul asta acum cateva luni si nu stiu cum se face dar am tot amanat sa-l postez. Acum am gasit fotografia si am zis ca nu mai suporta amanarea avand in vedere perioada din an in care ne aflam :) Poate o sa va fie de folos reteta, cu siguranta o sa dispara de pe masa foarte rapid daca va hotarati sa il incercati! Ingrediente ( 2 cozonaci ): - 500 g faina - 2 galbenusuri - 25 g drojdie proaspata - 100 g zahar - 250 ml lapte caldut - 100 g unt topit - coaja rasa de lamaie sau/ si de portocala cca. o lingura - 1 lingurita sare Umplutura: - 2 cani mac macinat ( eu am pus si putina nuca :) ) - 2 albusuri batute spuma cu 100 g zahar Preparare: Drojdia se amesteca bine cu zaharul, se pune laptele, galbenusurile si coaja de portocale dupa care faina si amestecam cu o lingura. Cand totul s-a incorporat adaugam untul topit dar nu fierbinte amestecat cu sarea si framantam bine-bine! :) Lasam aluatul la crescut intr-un loc cald cca. 40 de minute. Intre tim