Am facut cozonacelul asta acum cateva luni si nu stiu cum se face dar am tot amanat sa-l postez. Acum am gasit fotografia si am zis ca nu mai suporta amanarea avand in vedere perioada din an in care ne aflam :) Poate o sa va fie de folos reteta, cu siguranta o sa dispara de pe masa foarte rapid daca va hotarati sa il incercati! Ingrediente ( 2 cozonaci ): - 500 g faina - 2 galbenusuri - 25 g drojdie proaspata - 100 g zahar - 250 ml lapte caldut - 100 g unt topit - coaja rasa de lamaie sau/ si de portocala cca. o lingura - 1 lingurita sare Umplutura: - 2 cani mac macinat ( eu am pus si putina nuca :) ) - 2 albusuri batute spuma cu 100 g zahar Preparare: Drojdia se amesteca bine cu zaharul, se pune laptele, galbenusurile si coaja de portocale dupa care faina si amestecam cu o lingura. Cand totul s-a incorporat adaugam untul topit dar nu fierbinte amestecat cu sarea si framantam bine-bine! :) Lasam aluatul la crescut intr-un loc cald cca. 40 de minute. Intre tim
Keeping It Real