marți

Pastai scazute / Mancare de pastai

In familia noastra se numesc pastai scazute, dar poate la voi ii zice mancare de fasole verde, sau poate aveti un nume mai fancy pentru mancarica asta simpla. Oricum s-ar chema, vara e felul meu preferat, atat de usor si racoritor, nu ma mai satur de el, noroc ca am gradina plina de fasole! Am umplut deja si congelatorul si tot nu se termina, incep sa donez, sa stiti ;)




Ingrediente:

-1 kg fasole verde ( sau galbena ;) )
-2 rosii mari
-sare, condiment universal fara glutamat
-2 cepe mari
-5-8 catei de usturoi mari
-1 lingurita boia dulce
-2 linguri ketchup de casa
-patrunjel verde dupa gust
-3-4 linguri de ulei



Preparare:

Se alege frumusel fasolea, se curata capetele si se rupe in bucati potrivite, eu uneori o las intreaga, imi place tare cum arata in farfurie. Se spala. Ceapa se curata si se toaca fin, la fel si usturoiul. La fel si rosiile.
Se caleste in ulei ceapa cu usturoiul fix 3 secunde, cat sa scoata un miros fin, nu sa se prajeasca!  Se adauga fasolea spalata, rosiile, apa cam 2 litri si condimentele. Se lasa la fiert la foc mic cam o ora.

O puteti servi calda, presarata cu patrunjel, dar rece, la temperatura camerei e exact pe gustul meu! :)



Care e mancare care nu lipseste de pe masa voastra de vara?

Cititi mai mult >>