Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din martie 29, 2012

Supica de praz

Tocmai cand credeam ca vine primavara de-a binelea... paf un frig si un vant de-ti ingheata si maduva... Si pe o vreme asa capricioasa ce-i mai bun pentru trup si suflet daca nu o supica calda? Poate doar o baie fierbinte si o plapuma pufoasa :) Ingrediente: -1 fir praz de marime mijlocie -2 morcovi mari -1 pastarnac -o telina micuta sau/ si o radacina patrunjel -o lingura amestec de legume pentru supa fara sare si glutamat (de la magazinele naturiste sau facut in casa) -2-3 boabe piper -sare dupa gust -o lingurita de ulei -taitei sau paste scurte Preparare: -legumele se curata, se spala si se taie cubulete sau rondele ( albiturile se pot lasa intregi si scoate la sfarsit, daca nu va plac in farfurie :) -se pun radacinoasele in 3 litri de apa la fiert, cu condimentele dupa gust, pana sunt fierte, se adauga prazul si pastele si se mai fierbe supa pana sunt pastele patrunse (2-3 minute maxim), se pune uleiul inainte de a inchide focul. -se serveste supica fierbint