Ador gogosile. Cine nu le adora? Dar... exista un daaar mare... Prajeala nu face bine, nu e sanatoasa, si totusi pofta e mare... Si atunci ma apuc eu frumusel si fac reteta mea obisnuita de gogosi pe care le coc in cuptor! Maaare surpriza! Au fost cele mai bune gogosi ever, am si martori :))) Ingrediente(cca. 35-40 de cerculete cu bilutele aferente ) -1 galbenus de ou -7 linguri de zahar brun -1 cubulet de drojdie sau cca 9 g de drojdie uscata -400 ml lapte -un praf de sare -coaja rasa de la o lamaie -4 linguri de ulei -faina 650 g Preparare: -se framanta un aluat moale din ingredientele de mai sus, la sfarsit se incorporeaza uleiul -se lasa la crescut 40 minute, se intinde pe planseta unsa cu ulei o foaie de cca. un cm grosime si se decupeaza cerculete, sau alte forme, dupa dorinta -se lasa la crescut alte 15 minute si se coc in cuptor, in tava unsa cu un pic mai mult ulei (dar nu balta :), se intorc sa se rumeneasca pe ambele parti daca cuptorul nu coace uniform
Keeping It Real