vineri

Pörkölt de vita

Reteta cu carne preferata a sotului, si ca sa fiu sincera, el o prepara cu mai mare placere decat mine :)Si ii si iese mai bine parca :)

Ingrediente:

-3 cepe maaaari
-2 capatani de usturoi (romanesc, din ala chinezesc doar 6-8 catei)
-1 kg carne de vita
-7-8 boabe de piper
-5-6 linguri de ulei
-sare, condiment universal fara glutamat, 1 lingura de boia dulce

Preparare:

-carnea se feliaza cat mai subtire, cu grija sa o taiati impotriva fibrelor, se bate usor
-ceapa se taie fin, usturoiul se piseaza
-se caleste ceapa si usturoiul 1 minut, se adauga carnea, condimentele si se pune 1,5 litri de apa peste
-se fierbe la foc domol cca 2 ore jumatate, sau pana carnea se desprinde fasiute si sosul e scazut bine.Daca sosul scade prea mult si carnea nu e destul de frageda mai adaugati apa foarte fierbinte!!

Se serveste cu o garnitura de cartofi, paste sau orez, si muraturi! :)
Cititi mai mult >>