Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 19, 2012

Transformarea recipientelor din bucatarie

Nu doar bibelourile se pot recicla , ci si cutiile si cutiutele din bucatarie, fie ca sunt de lemn, portelan sau metal. Se ia o hartie abraziva, se curata stratul de vopsea sau lac existenta, se sterg de praful rezultat si se picteaza in culorile dorite+ un strat de lac transparent pentru protectie ! In cazul meu ar fi in totalitate rosii, si cu... daaaa, ati ghicit, buline albe! :)) Sursa foto aici Voua va place ideea? Aveti recipiente care nu arata tocmai bine? :)

Bomboane de cocos, cu miere

Zilele trecute vorbeam pe facebook despre bomboanele mele Raffaello.A sosit momentul sa vi le arat si voua, ca prea au iesit frumusele :) Am reusit sa fac compozitia fara zahar, si fara sa fierb mierea, si da, sunt delicioase! Nu la fel de  cremoase ca si originalele, ci mai degraba ca si o ciocolata de casa mai moale, cu o migdala surpriza in interior! Ingrediente (32 de bucati ) -7 linguri lapte -5 linguri miere -3 linguri nuca de cocos uscata -150 g lapte praf (neindulcit, si nu pentru sugari ) -50 g nuca de cocos -50 g unt -32 migdale decojite Preparare: -Se amesteca ingredientele bine, mai putin untul si cele 50 g de cocos, cand compozitia e omogena se inglobeaza untul, framantand cu mana, se formeaza bilute in care punem cate o migdala, le dam prin cocos si le pastram la rece! Se papa rapid, dispar ca prin minune, nu stiu cat o sa tina la rece! :)

Organizarea dulapurilor din bucatarie

Ce putea urma dupa organizarea sertarelor de bucatarie ? Organizarea dulapurilor, clar :) Si sa va dezvalui ce altceva mai urmeaza? Ei bine, niste rafturi de bucatarie de toata frumusetea... Dar sa revenim la oile dulapurile noastre! Asta e cea mai faina idee ever (mereu zic asta :)), cat de bine mi-ar prinde si mie, si ce usor as insfaca platourile din dulap... Ecranul ala e in plus, ignorati-l! In schimb admirati ce frumos stau borcanelele asezate pe suporturi-scarita... Alta idee minunata, in special daca aveti multe tigai ( eu nu am, ca nush sincer ce as putea face cu atatea :)  ) Sistemul asta de usi care se ascund e tare ingenios, imi place ca poti pastra electrocasnicele ascunse fara sa te impiedice atunci cand ai vrea sa le folosesti... De ce sa ai doar 2 rafturi in dulap si sa te chinui sa scoti ceva plasat sub gramezi de vase ( suna cunoscut? ) Asta o sa ziceti ca e pentru birou, dar de cate ori nu ati avut in bucatarie nevoie de hartie si creio