sâmbătă

Lipii

Lipiile sunt slabiciunea mea. Le ador cu sos de smantana cu usturoi si marar, salate sau la kebab homemade :)
Reteta asta e perfecta, dupa mai multe incercari mi-ai iesit in sfarsit cum le-am vrut!:)

Ingrediente(6 lipii maaari sau 12 mici)

-200 ml apa
-1 cub de drojdie
-o lingurita zahar
-un praf de sare
-cca. 400-450g faina(cat sa iasa un aluat foarte tare)
-o lingura de ulei

Preparare:

-Se amesteca drojdia cu zaharul,apa, sarea, se pune faina si se framanta un aluat foarte tare, la sfarsit se incorporeaza in el uleiul
-se lasa la crescut cca 30 minute, dupa care se imparte  aluatul in 12 dau 6 mingiute
-pe o suprafata ce nu se lipeste (ideal sticla, dar merge si pe un blat normal, caz in care trebuie presarata putina faina) se intind lipiile foooarte subtiri si se pun la copt intr-o tigaie neaderenta (ceramica, ca sa fie si sanatos :) la foc mic. Trebuie sa se rumeneasca frumos si sa faca gaura mare in centru, ca un buzunaras.
-se servesc calde, sau se pastreaza intr-o punga de plastic dupa racire, pentru a nu se intari

Sunt minunate, trebuie sa le incercati neaparat!
Cititi mai mult >>