Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie 13, 2011

Sarmale cu ciuperci

Imi plac sarmalele la nebunie, atata timp cat nu au carne :) Am savurat minunate exemplare cu vinete, stafide, nuca, soia, seminte de dovleac, dar preferatele mele raman totusi cele cu ciuperci. Hai sa va spun cum le fac eu! Ingrediente(cca. 45 buc. de marime medie ) -300 g orez ( mie imi place cu bob lung,sa nu iasa lipicioase sarmalele,voi puneti de care poftiti ) -500 g ciuperci(eu le ador in sarmale pe  cele brune sau galbiorii ) -2 morcovi medii -3 cepe mari -5-6 linguri ketchup de casa (in lipsa puneti pasta de rosii cu pasta de ardei) -2 linguri amestec de legume uscate fara sare si glutamat -200 ml ulei de floarea soarelui (eu folosesc presat la rece) -o lingurita  rasa boia dulce -o lingurita cimbru uscat,sare dupa gust (da,trebuie gustate :) -2 sau 3 verze cu frunze cat mai netede, crude sau murate Preparare: Se toaca fin ceapa curatata si spalata, se rad morcovii pe razatoarea mare, ciupercile se curata si se toaca marunt,se spala bine orezul si eventual