luni

Fasole batuta

Era mancarica mea preferata cand eram mica(si acu' e,doar ca mai am cateva :)
Banuiesc ca toata lumea stie cum se face,dar nu toata lumea stie cum o fac eu :))
Dar trec la reteta fara prea mult bla-bla,ca suntem oameni grabiti,nu? ;)


Ingrediente(4-6 portii)

- 600-700 g fasole alba cu bob mare,sau pestrita,tot cu bob mare
-1 ceapa mare
-4-5 linguri ulei
-3-4 linguri ketchup de casa,sau putina pasta de ardei
-1-2 lingurite boia dulce
-sare
- o ceapa si un morcov mare(obtional)
-usturoi pisat,dupa gust

Pregatire:
-punem fasolea aleasa si spalata la umflat cu 8-10 ore inainte de a o fierbe.
-eu dau un clocot la fasole in prima apa,dupa care schimb apa cu alta clocotita,unde pun un morcov si o ceapa,si sare(cam o lingura mai micuta :)-facand asa mai scapati de balonarea si gazele neplacute care le da fasolea :)
-fierbem la foc mijlociu pana fasolea se sparge usor intre degete(daca scade apa completati cu apa fierbinte,nu rece!!)
-cand fasolea e fiarta tocam o ceapa si o calim putin in apa cu ulei,adaugam boia,ketchup si fasolea strecurata(pastrati apa in care a fiert),si morcovul fiert,daca va place :)
-pasam fasolea cu un blender vertical,diluam cu apa in care a fiert ca sa ajunga la consistenta dorita,mai punem pe foc sa dea un clocot,oprim focul,adaugam usturoiul dupa gust si servim alaturi de salata de varza,varza murata,muraturi,ceapa si ce mai vreti voi :D

Na,v-am facut pofta?Spor la ales,ca de gatit se gateste singura :)



Cititi mai mult >>