Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie 5, 2011

Fasole batuta

Era mancarica mea preferata cand eram mica(si acu' e,doar ca mai am cateva :) Banuiesc ca toata lumea stie cum se face,dar nu toata lumea stie cum o fac eu :)) Dar trec la reteta fara prea mult bla-bla,ca suntem oameni grabiti,nu? ;) Ingrediente(4-6 portii) - 600-700 g fasole alba cu bob mare,sau pestrita,tot cu bob mare -1 ceapa mare -4-5 linguri ulei -3-4 linguri ketchup de casa,sau putina pasta de ardei -1-2 lingurite boia dulce -sare - o ceapa si un morcov mare(obtional) -usturoi pisat,dupa gust Pregatire: -punem fasolea aleasa si spalata la umflat cu 8-10 ore inainte de a o fierbe. -eu dau un clocot la fasole in prima apa,dupa care schimb apa cu alta clocotita,unde pun un morcov si o ceapa,si sare(cam o lingura mai micuta :)-facand asa mai scapati de balonarea si gazele neplacute care le da fasolea :) -fierbem la foc mijlociu pana fasolea se sparge usor intre degete(daca scade apa completati cu apa fierbinte,nu rece!!) -cand fasolea e fiarta tocam o cea