joi

Carne de vita in sos cu usturoi

Asta am papat noi azi la pranz,si cum am putin timp liber,m-am gandit sa va dau si voua reteta!E delicios sosul,aromat dupa gustul meu,si carnea foooarte frageda!

Ingrediente(pt.4 pers)
-600 g carne de vita
-8 catei de usturoi
-o ceapa
-ulei
-1 lingura de boia
-condimente(eu am folosit piper,maghiran,leustean,chimen,cimbru-toate dupa gust)
-o lingura de ketchup de casa(daca nu aveti,inlocuiti cu pasta de tomate si o lingurita de boia)
-2-3 linguri de faina

Preparare:
-carnea se curata si se taie in bucati potrivite,se bate bine ca si pentru snitele,apoi se taie in cubulete de cca 2 cm
-se pune la prajit carnea in cca 4 linguri de ulei,se adauga ceapa si usturoiul taiate fin apoi condimentele si apa cca 2 litri(scade mult la fiert)
-se lasa sa fiarba la foc mic cam 2 ore(se amesteca din cand in cand si se adauga apa fierbinte daca scade prea mult)
-daca la final vi se pare ca sosul este prea subtire,il puteti ingrosa cu putina faina sau amidon....mie imi place sa las mai mult sos si sa servesc cu paste...dar merge si cu piure de cartofi!
Pofta buna!
Cititi mai mult >>